Categories
OecoGlobus

15 légitársaság piaci értéke vetekszik egy videókonferencia céggel

🏆 A Zoom egy videókonferencia szolgáltatást nyújtó vállalat, amely hatalmas sikereket ér el az új típusú koronavírus-járvány kirobbanása óta. A vállalat értéke exponenciális ütemben emelkedik, és mára már elérte a 150 milliárd dollárt (nagyjából ez a magyar GDP összege). Október végére a Zoom piaci értéke meghaladta a 15 legnagyobb légitársaság összesített értékét. Olyan légitársaságok tartoznak ide, mint a Southwest Airlines, Delta, Ryanair vagy a Lufthansa.

💻 A COVID-19 sok iparággal ellentétben, ahol jelentős veszteségeket okozott, a digitális szektorban tevékenykedő vállalatok számára a felemelkedést hozta. A világ üzletemberei ma már nem utaznak, vagy a lezárások hatására nem tudnak utazni. Ellenben az ügyfelekkel, vásárlókkal tartani kell a kapcsolatot, amelyet a jelen körülmények között videó- vagy telefonhíváson keresztül lehet a legjobban lebonyolítani. A Zoom növekedését is ez a folyamat táplálja és ezzel párhuzamosan a légitársaságok élete egyre nehezebbé válik.

📈 A Zoom piaci értékének növekedésének üteme szembetűnő. Májusban még csak a 7 legnagyobb légitársaság együttes értékével volt összemérhető és alig 5 hónap leforgása alatt már 15 légitársaság együttes értékével ért fel. Ez a változás jól szemlélteti, hogy mennyire megváltozott az értékrend a világon. A koronavírus hatására a virtuális lét előtérbe került a szemtől-szembeni találkozásokhoz képest.

🇭🇺 Magyarországon is előtérbe kerültek az online megoldások. Egyre többen használják az elektronikus fizetési lehetőségeket a közműdíjak befizetésére. Továbbá az élelmiszerek bevásárlása során is egyre többen az internetes felületek felé fordultak a járvány hatására. Az első hullám során, aki csak tehette, munkáját otthonról, távmunka keretében látta el.

👍 Ha tetszett a poszt, kérjük, támogasson minket azzal, hogy kedveli vagy követi az Oeconomus oldalt. Naponta jövünk új tartalommal.

📲 Ez a korábbi írásunk is érdekelheti: http://www.oeconomus.hu/oecoglobus/erdekes-karriervaltasi-kiserlet-a-repulogep-pilotaknak/

💾 A cikk linkje: https://tnmt.com/infographics/video-conferencing-vs-business-travel/

 

#Videokonferencia #Zoom #Legitarsasag #Piaciertek

Külső senior elemző | Megjelent írások

Nándor a Budapesti Corvinus Egyetemen diplomázott pénzügy mesterszakon. Több mint nyolc év munkatapasztalattal rendelkezik multinacionális vállalatoknál, főleg pénzügyi és stratégiai tanácsadási területeken. Mélyreható tapasztalattal rendelkezik iparági és stratégiai elemzések készítésében. Elemzéseiben főként a digitális transzformációra, pénzügyi és energetikai szektorokra koncentrál.

Iratkozzon fel hírlevelünkre