Categories
OecoGlobus

Disneynél véget ért a mesevilág, hatalmas leépítés zajlik

🌎 Disneynél véget ért a mesevilág, hatalmas leépítés zajlik – OecoGlobus

🏰 A világ egyik legnagyobb szórakoztatóipari vállalatát is utolérte az elhúzódó járvány. A világszerte híres Disney kalandparkok az első hullámot követően csak Floridában, Franciaországban, Shanghaiban, Japánban és Hongkongban nyithattak újra. Az újra nyitó parkok csak szigorú járványügyi óvintézkedés mellett, illetve csökkentett vendégszám mellett tehették meg mindezt. Kaliforniában lévő két park ugyanakkor egyáltalán nem tudott kinyitni.

💣Az elhúzódó járvány következtében a Disney arra kényszerült, hogy a világon mintegy 28 ezer munkavállalójától megváljon. Az alkalmazottak többsége; 67 százalékuk részmunkaidőben volt foglalkoztatva a parkokban.

📉 Disney a tavalyi évben összesen közel 70 milliárd dollár bevételre tett szert a világon. Ez a magyar GDP közel felének megfelelő összeg. A parkokból, élményszolgáltatásokból és termékekből származó bevételek 37 százalékát adja a vállalat teljes forgalmának. A cég hiába tulajdonol olyan jól jövedelmező márkákat, mint a Marvel vagy a Star Wars. A koronavírus elhúzódó gazdasági hatásai az ilyen óriás vállalatokat is megviseli. A második negyedév során a Disney egymilliárd, míg a harmadik negyedévben már 3,5 milliárd dolláros veszteséget jelentett be.

🇭🇺 Magyarország a járvány tavaszi megjelenése óta sikerrel védte meg a magyarok életét és munkahelyeit egyaránt. A KSH munkaerőpiaci adatai alapján szeptemberre a foglalkoztatottak száma az országban újra meghaladta a 4,5 millió főt. A munkanélküliek száma ezzel párhuzamosan 185 ezer fő alá csökkent. Mindez azt jelenti, hogy kevesebb mint 4%-os szinten van a munkanélküliségi ráta.

👍 Ha tetszett a poszt, kérjük, támogasson minket azzal, hogy kedveli vagy követi az Oeconomus oldalt. Naponta jövünk új tartalommal.

📲 Ez a korábbi írásunk is érdekelheti.

💾 A cikk linkje.

#Disney #Elbocsatas

 

Külső senior elemző | Megjelent írások

Nándor a Budapesti Corvinus Egyetemen diplomázott pénzügy mesterszakon. Több mint nyolc év munkatapasztalattal rendelkezik multinacionális vállalatoknál, főleg pénzügyi és stratégiai tanácsadási területeken. Mélyreható tapasztalattal rendelkezik iparági és stratégiai elemzések készítésében. Elemzéseiben főként a digitális transzformációra, pénzügyi és energetikai szektorokra koncentrál.

Iratkozzon fel hírlevelünkre