Categories
OecoGlobus

Egymillió halott a koronavírus járványban

🌎 Egymillió halott a koronavírus járványban – OecoGlobus

🏴Szeptember 28-án egy szomorú rekordot döntött meg a járvány. A koronavírus áldozatainak a száma átlépte az egymillió fős, lélektani szintet. Wuhanban, a vírus kiindulásának központjában az első azonosított haláleset alig 8 hónapja történt.

📊 John Hopkins Egyetem által a kezdetektől közzétett hivatalos adatok szerint jelenleg már több mint 36 millió regisztrált fertőzöttről tudunk a világban. Az egymillió haláleset azt jelzi, hogy a halálozási arány 3 százalék. A legnagyobb veszteséget az Egyesült Államok szenvedte el, ahol minden ötödik haláleset történt. Második legérintettebb ország Brazília, ahol már 149 ezer ember hunyt el a vírus miatt.

📈A második hullám a nyár végén megérkezett és jól látható, hogy a járványon még egyáltalán nincs túl az emberiség. Szakértők figyelmeztetnek arra, hogy a pandémia továbbra is erősödő szakaszban van. Jelenleg semmilyen jel nem utal arra, hogy lassulna a vírus terjedésének üteme.

⚖️A koronavírus járvány nem csupán halálos áldozattal jár. A gazdasági teljesítmény minden országban megtört a lezárások és a védekezések közepette. Több tíz millió ember veszítette el az állását a gazdasági leállás miatt.

🇭🇺 Magyarországon a második hullám miatt a napi esetszámok 1.000 körül alakulnak. Ugyanakkor a magyar adatok továbbra is kedvezőnek mondhatóak. Az elmúlt két hét regisztrált fertőzöttjeinek 100 ezer főre vetített értéke alacsony, alig 127 fő. Eddig összesen 35.222 fertőzöttet azonosítottak a hatóságok. Szerencséseknek mondhatjuk magunkat, mivel hazánkban még továbbra is ezer fő alatt van a halálozások száma.

👍 Ha tetszett a poszt, kérjük, támogasson minket azzal, hogy kedveli vagy követi az Oeconomus oldalt. Naponta jövünk új tartalommal.

💾 A tanulmány itt olvasható.

📲 Ez a korábbi írásunk is érdekelheti: https://www.facebook.com/1265353903615539/photos/a.1381017238715871/1687615171389408/

#Koronavirus #Halalozas

Külső senior elemző | Megjelent írások

Nándor a Budapesti Corvinus Egyetemen diplomázott pénzügy mesterszakon. Több mint nyolc év munkatapasztalattal rendelkezik multinacionális vállalatoknál, főleg pénzügyi és stratégiai tanácsadási területeken. Mélyreható tapasztalattal rendelkezik iparági és stratégiai elemzések készítésében. Elemzéseiben főként a digitális transzformációra, pénzügyi és energetikai szektorokra koncentrál.

Iratkozzon fel hírlevelünkre