Categories
OecoGlobus

Európában a megugró esetszámok ismét fájdalmas korlátozásokra kényszerítenek

🌎 Európában a megugró esetszámok ismét fájdalmas korlátozásokra kényszerítenek – OecoGlobus

🌊A tél közeledtével a koronavírus járvány újult erővel terjed. A második hullám során Németországban, Csehországban és Lengyelországban a fertőzések napi esetszáma újabb rekordot döntött.

📈 Számos európai régió elveszítette a kontrollt a vírus terjedése felett. WHO statisztikája alapján az október 5-i héten regisztrálták Európában a legmagasabb heti új esetszámot, több mint 700 ezer új fertőzöttet találtak. Németországban új rekord, hogy a napi megbetegedések száma meghaladta a 7 300 főt. Az Egyesült Királyságban pedig a regisztrált napi esetszám megközelítette a 19 ezret. A régiónkban Csehországban több mint 9 540 főt is elérte az új fertőzések napi száma. A cseh miniszterelnök, Andrej Babis egyenesen katasztrofálisnak nevezte az emelkedő esetszámokat.

🇪🇺 A közelmúltban az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Hollandiában, Spanyolországban, Portugáliában és Csehországban a fokozódó járványhelyzetre való tekintettel újabb szigorításokat vezettek be. Az elrendelt szigorítások fájdalmasan érintik az egyes országokat. Annak ellenére, hogy a kontinens sikeres tudta kezelni a járványt a nyári hónapok során, a jelenlegi válsághelyzet ismét jelentős küzdelem elé állítja az országokat.

🔒Franciaországban esténként 9 órától szigorú kijárási korlátozásokat vezettek be, míg Londonban a beltéri közösségi eseményeknél szigorúbb limiteket vezettek be. Csehországban a bárok, éttermek, kulturális és sport intézmények az iskolák mellett zárva tartanak. A vírus felerősödése arra kényszerítette a vezetőket, hogy szigorítsanak a korábbi szabályozásokon. A WHO európai irodájának vezetője üdvözölte a határozott és szigorúbb intézkedéseket. Hans Kluge szerint a szigorítás teljes mértékben szükséges annak érdekében, hogy az emberek életét megvédjék.

😱Az egészségügyi intézmények krízismódba kapcsoltak. A félelmek növekednek, hogy az intézmények meddig fogják bírni a növekvő terheket az új esetszámok rohamos emelkedése mellett. Az előrejelzések alapján pedig nem várható javulás a koronavírus járvány intenzitásában.

🇭🇺 Müller Cecília országos tisztifőorvos megerősítette, hogy Magyarországon a betegek ellátása biztosított. A kijelölt járványkórházak csak lassan telítődnek. A biztonság érdekében mind az ágyszámot mind pedig a szükséges orvosi eszközök számát is megemelték. A járványhullám erejének mérséklésében a lakosság fegyelmezettsége rendkívül fontos. A meghozott járványügyi intézkedések betartásával, így a fokozott maszkhasználattal és legalább 1,5 méteres távolságtartással jelentősen csökkenthető a fertőzés terjedése.

👍 Ha tetszett a poszt, kérjük, támogasson minket azzal, hogy kedveli vagy követi az Oeconomus oldalt. Naponta jövünk új tartalommal.

💾 Az eredeti cikk itt olvasható.

📲 Ez a korábbi írásunk is érdekelheti.

#Lezaras #Korona

Megjelent írások

Iratkozzon fel hírlevelünkre