Categories
Oecogram

Körkép a strandszezon favorit ennivalóiról

Május-júniusban, ahogy egyre melegszik az idő, egymás után nyitnak ki Magyarország kedvelt üdülő- és kirándulóhelyein, strandjain és a parkokban a szezonális ennivalókat áruló büfék, éttermek. Ahogy egy korábbi bejegyzésünkben írtuk, nőhet idén egy gombóc fagyi ára, ugyanakkor emellett egyéb kihagyhatatlan kedvenc nyári ételeink is drágulhatnak. A teljesség igénye nélkül: a lángos, a hamburger, a hot dog, a sült hekk, a sültkrumpli. Az alapanyagok drágulása, az energiaszámlák emelkedése és a munkaerőhiány mind megnehezítik a vállalkozások működését. A legfontosabb információkat a strandennivalókról a következő infografikán gyűjtöttük össze.

Források itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt találhatóak.

Ez a korábbi írásunk is érdekelheti:

https://www.oeconomus.hu/oecogram/elindult-a-fagylaltszezon-mennyibe-kerul-iden-egy-gomboc/

Senior elemző

Erdélyi Dóra makroökonómiai elemző. A Budapesti Corvinus Egyetemen diplomázott közgazdasági elemző mesterszakon. Korábban makroökonómiai elemzőként dolgozott a Magyar Kereskedelmi Banknál, mely a magyar bankrendszer egyik legrégebbi és legmeghatározóbb kereskedelmi bankja. 2022. szeptembere óta az Oeconomus senior elemzője.

Iratkozzon fel hírlevelünkre