A jó idő beköszöntével a fagylaltozók is egymás után nyitnak ki, ugyanakkor az infláció ezt a területet is elérte. Az alapanyagok drágulása, az energiaszámlák emelkedése és a munkaerőhiány mind megnehezítik a szektor működését Magyarországon és az Európai Unióban egyaránt. Szakmabeliek várakozása szerint egy gombóc fagyi ára az idei szezonban elérheti itthon az 500 forintot is. Milyen folyamatok zajlanak a fagylalt „piacon” és milyen tényezők mozgatják azokat? Erre is választ ad a következő infografika.
A cikk forrásai itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt olvashatók.
Ez a korábbi írásunk is érdekelheti:
Erdélyi Dóra makroökonómiai elemző. A Budapesti Corvinus Egyetemen diplomázott közgazdasági elemző mesterszakon. Korábban makroökonómiai elemzőként dolgozott a Magyar Kereskedelmi Banknál, mely a magyar bankrendszer egyik legrégebbi és legmeghatározóbb kereskedelmi bankja. 2022. szeptembere óta az Oeconomus senior elemzője.
Hagyj üzenetet