Categories
Hírek OecoFocus

November 30-án jön az Oeconomus Sportkonferenciája!

🤺 A 2023-as év kiemelten fontos olimpiai szempontból, minden résztevő sportágban kvalifikációs versenyeket rendeznek a 2024-es párizsi játékokra, a kvóták nagy része ebben az évben gazdára talál. Magyarország számára azért is kiemelten fontos év volt 2023, mert számos nagy, nemzetközi sportrendezvény mellett hazánk adott otthont a világ egyik legnagyobb sporteseményének, a szabadtéri atlétikai világbajnokságnak. Az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány 2023. november 30-i konferenciáján azt a kérdést járjuk körül, hogy milyen gazdasági és társadalmi hatásai vannak az ún. mega-sporteseményeknek, a sportdiplomáciai és a sport sikereknek.

⁉️ Mindig tudni szeretted volna, hogy a gazdaság számára a nagy sportrendezvények terheket jelentenek vagy hasznot hoznak? Milyen kulisszatitkokat tudhatunk meg a nagy, nemzetközi sportesemények szervezőitől, közöttük a 2023-as atlétikai világbajnokság, a 2017 és 2022-es úszóvilágbajnokság, valamint a 2019-es vívó világbajnokság szervezőitől? Hogy látják az események gazdasági hatásait a sportközgazdászok? Milyen hatása lehet az új sportlétesítményeknek a beruházásokra és az épített örökségre? Miként hat a rendező ország megítélésére, ha a sportvilág figyelmének középpontjába kerül? Magyarország hogyan áll nemzetközi összehasonlításban? Tényleg sportnemzet vagyunk? Milyen életpályát futhat be egy élsportoló? Képes a sportkerrierje utáni életébe is beépíteni a sikerhez vezető megoldásokat? Miként hatnak az élsportolók sikerei a szélesebben vett környezetükre, a társadalomra, amelyben élnek? Motivációt jelenthet-e az élsport az egészségeséletmódra és a mozgásra nevelésben?

👉 Ha Téged is érdekelnek ezek a kérdések, regisztrálj, és gyere el az Oeconomus egésznapos konferenciára 2023. november 30-án 9:00 órai kezdettel, a Lónyay-Hatvany-villába (1015 Budapest, Csónak u. 1.)!

📜 A részletes program itt tekinthető meg.

✅ REGISZTRÁCIÓ: itt

🔴 A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A rendezvényről kép- és videófelvétel készül.

Senior kutató | Megjelent írások

Németh Viktória makroökonómiai elemző és külpolitikai szakértő. A Budapesti Corvinus Egyetemen diplomázott nemzetközi tanulmányok szakon. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem PhD hallgatója. Korábban makroökonómiai elemzőként dolgozott a Pénzügyminisztériumnál, a Magyar Nemzeti Banknál és az Magyar Kereskedelmi Banknál, mely a magyar bankrendszer egyik legrégebbi és legmeghatározóbb kereskedelmi bankja.

Iratkozzon fel hírlevelünkre