Categories
Oecogram

INFOGRAFIKA: Születéstől az iskoláskorig – gyermekgondozás a világ körül

Korábbi elemzésünkben körbejártuk a gyermekek születését követően a nők és a férfiak által igénybe vehető szabadságok hosszát, juttatások nagyságát, bemutattuk továbbá a kisgyermekek intézményi ellátásának (bölcsőde, óvoda) sajátosságait a világ számos magas jövedelmű országában. Amellett, hogy górcső alá vettük a gyermekellátással kapcsolatos feladatok finanszírozását, mind állami, mind családi szinten, körképet is kínáltunk a gyermeket nevelő szülők munkaerőpiaci helyzetéről is a világ több országának példáján keresztül. A folyamatok részletes kifejtésén túl (elemzésünkben olvasható) most egy átfogó képet nyújtunk infografikánk segítségével a gyermekgondozás világkörüli tendenciáiról.

A cikk forrásai az eredeti elemzésben olvashatóak:

Születéstől az iskoláskorig – gyermekgondozás a világ körül – Oeconomus

A gyermekek, a családok és a társadalmak szempontjából is fontos kérdés, hogy a szülő(k) gyermekük születését követően milyen feltételek mellett maradhat(nak) otthon…Read More…

Senior elemző | Megjelent írások

Erdélyi Dóra makroökonómiai elemző. A Budapesti Corvinus Egyetemen diplomázott közgazdasági elemző mesterszakon. Korábban makroökonómiai elemzőként dolgozott a Magyar Kereskedelmi Banknál, mely a magyar bankrendszer egyik legrégebbi és legmeghatározóbb kereskedelmi bankja. 2022. szeptembere óta az Oeconomus senior elemzője.

Iratkozzon fel hírlevelünkre