Orosz-ukrán háború: háborús károk a megújuló energia termelésben

Október 10-e és 11-e óta Ukrajna szerte nehézségek vannak az ország lakossági és ipari energiaellátásában az orosz támadások miatt. Számos erőmű megrongálódott, több infrastruktúra használhatatlanná vált, valamint olyan megújuló energiát biztosító források mentek tönkre, amelyek alternatívaként szolgálhattak volna a hagyományos erőforrások mellett és helyett. Jelenleg országos szinten vannak olyan korlátozások, amelyek már nem csupán a termelési szinteket, de a lakosságot is érintik: Ukrajna összes megyéjében tervezett áramszünetek vannak beiktatva, ezáltal biztosítva a még működő ipari egységek részére az energiát.

 

👍Ha tetszett a poszt, kérjük, támogasson minket azzal, hogy kedveli vagy követi az Oeconomus oldalt. Naponta jövünk új tartalommal.
 
 
#energia #megujuloenergia #zoldenergia #ukrajna #haboruskarok #haboru
Elemző | Megjelent írások

Szigethy-Ambrus Nikoletta, nemzetközi kapcsolatok elemző. Mestertanulmányait a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karán folytatta. Kutatásokat folytat az orosz-ukrán konfliktus, a külkereskedelmet érintő és gazdaságtörténeti témakörökben is. Jelenleg az ELTE BTK PhD hallgatója, kutatási területe a Magyarországra áramló külföldi tőke szerepe az ország iparosodásában a XIX-XX. század során.

Iratkozzon fel hírlevelünkre