Categories
Megjelenések

Pásztor Szabolcs: hazánkban kiemelkedően magas a lakástulajdonlás mutatója (Magyar Hírlap, 2020.11.17.)

Világviszonylatban is kiemelkedően magas idehaza a saját tulajdonú ingatlanok aránya, és a kormányzati otthonteremtő politika is ezt igyekszik elősegíteni, mivel a saját otthon biztonsága növelheti a gyermekvállalási hajlandóságot. Az Eurostat 2019-as adatai szerint Európában, de még világviszonylatban is kiemelkedően magas hazánkban a lakóingatlan tulajdonlásának mutatója – hívta fel a figyelmet Pásztor Szabolcs, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány vezető kutatója.

A teljes cikk megjelent a Magyar Hírlap nyomtatott, 2020.11.17.-ei számában, illetve online a következő linken olvasható.

Kutatási igazgató | Megjelent írások

Pásztor Szabolcs, habilitált egyetemi docens a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közgazdasági és Nemzetközi Gazdasági Tanszékén. Korábban dolgozott a Magyar Nemzeti Banknál és a Magyar Bankszövetség tanácsadójaként is. Az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítványhoz 2020-ban csatlakozott. Oktatott már többek között Ausztrália, Kína, Belgium, Csehorság, Olaszország, Oroszország, Törökország, a Dél-afrikai Köztársaság, Kenya és Etiópia egyetemein. Fő kutatási területe a gazdasági és pénzügyi átalakulás a fejlődő országokban.

Iratkozzon fel hírlevelünkre