Categories
OecoGlobus

Európai a legkorosabb éttermek zöme

🗺️ Európai a legkorosabb éttermek zöme – OeconoMaps

🍲 Egy korábbi posztunkban a világ legrégebbi, ma is működő vállalkozásait mutattuk be, melyek közül a legtöbb európai székhelyű. Hasonlóan, a 10 leghosszabb ideje üzemelő éttermek közül is 8 kontinensünkön található a NetCredit összeállítása szerint. A két kivétel — a régebbi bejegyzésünkben is szereplő — Ma Yu Ching’s Bucket Chicken House, amit 1153-ban alapítottak Kínában, és az idén 555 éves japán Honke Owariya fogadó, ahol a japán királyi családot is rendszeresen vendégül látják.

🔝 A toplista tetején az osztrák St. Peter Stifts Kulinarium fogadó áll, mely 803-óta várja betérő vendégeit, így egyben a világ második legidősebb cége is. A helyi specialitás a főtt marhahús darált almával és tormával. Második helyezett a regensburgi Wurstkuchl (1146) vendéglő. A dobogóra még feljutott a walesi Régi Ház (The Old House) étterem, ami nevéhez híven idén 873. éve fogadja vendégeit.

🇭🇺 A térkép alapján a legrégebbi hazai vendéglő az 1831-ben alapított Százéves étterem, mely nevével ellentétben idén 189 éves. Az összeállításban a hungaricumnak számító marhagulyást emelték ki, mint a hely specialitása.

👍Ha tetszett a poszt, kérjük, támogasson minket azzal, hogy kedveli vagy követi az Oeconomus oldalt. Naponta jövünk új tartalommal.

💾 Az eredeti cikk itt olvasható.

📲 Ez a korábbi írásunk is érdekelheti.

#Etterem #Szazevesetterem #Legregebbi #Terkep

Junior kutató | Megjelent írások

A Budapesti Corvinus Egyetem gazdaság- és pénzügy-matematikai elemző mesterképzés szak hallgatója.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Iratkozzon fel hírlevelünkre