Októberre már jól láthatóvá vált, hogy a magyar állami moratórium egy, a lehető leggyorsabb reagálás érdekében jó időben meghozott, nélkülözhetetlen lépés volt a banki ügyfelek védelmében. Az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány összesítéséből kiderült, moratóriu­mot mintegy 1,6 millió lakossági és hatvanezer vállalati ügyfél vette igénybe 2020 júniusában. A magyarországi intézkedésekhez hasonlóan a régió más országaiban is hasonló intézkedések születtek, a hazai hiteltörlesztési moratórium azonban messze a legkedvezőbb a régióban – állapította meg tanulmányában az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány.

A teljes cikk megjelent a Magyar Hírlap nyomtatott, 2020.11.06.-ai számában, illetve online a következő linken olvasható.

Vezető kutató | Megjelent írások

Pásztor Szabolcs egyetemi docens a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Korábban a Magyar Nemzeti Banknál dolgozott. A Magyar Bankszövetség tanácsadója. Szabolcs 2020-ban csatlakozott az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítványhoz vezető elemzőként. Fő kutatási területe a gazdasági és pénzügyi átalakulás a fejlődő országokban.