Categories
Megjelenések

Pásztor Szabolcs: Nálunk a legkedvezőbbek a moratórium feltételei (Magyar Hírlap, 2020.11.06.)

Októberre már jól láthatóvá vált, hogy a magyar állami moratórium egy, a lehető leggyorsabb reagálás érdekében jó időben meghozott, nélkülözhetetlen lépés volt a banki ügyfelek védelmében. Az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány összesítéséből kiderült, moratóriu­mot mintegy 1,6 millió lakossági és hatvanezer vállalati ügyfél vette igénybe 2020 júniusában. A magyarországi intézkedésekhez hasonlóan a régió más országaiban is hasonló intézkedések születtek, a hazai hiteltörlesztési moratórium azonban messze a legkedvezőbb a régióban – állapította meg tanulmányában az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány.

A teljes cikk megjelent a Magyar Hírlap nyomtatott, 2020.11.06.-ai számában, illetve online a következő linken olvasható.

Kutatási igazgató

Pásztor Szabolcs, habilitált egyetemi docens a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közgazdasági és Nemzetközi Gazdasági Tanszékén. Korábban dolgozott a Magyar Nemzeti Banknál és a Magyar Bankszövetség tanácsadójaként is. Az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítványhoz 2020-ban csatlakozott. Oktatott már többek között Ausztrália, Kína, Belgium, Csehorság, Olaszország, Oroszország, Törökország, a Dél-afrikai Köztársaság, Kenya és Etiópia egyetemein. Fő kutatási területe a gazdasági és pénzügyi átalakulás a fejlődő országokban.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Iratkozzon fel hírlevelünkre