Categories
Írások

A célállomások 96%-a korlátozás alá került – OecoGlobus

A Turisztikai Világszervezet új jelentése alapján a világ desztinációjának 96%-a vezetett be valamilyen mértékű utazási korlátozást. A koronavírus okozta járvány hatására a lezárások egyre inkább fokozódnak világszerte az év eleje óta. Körülbelül 90 ország részben vagy teljes mértékben lezárta a határait a turisták előtt. További 44 esetben csak egyes országok turistái kerültek kizárásra. Ezek az intézkedések egyrészről hozzájárulnak a koronavírus terjedésének megfékezéséhez, másrészről viszont világszerte több millió munkahely elvesztéshez is.

A Hungaro Control légiirányítási statisztikája alapján 2020. februárjában még csak 3,3%-kal csökkent Magyarországon az átrepülő gépek száma 2019. februárjához képest. Márciusban már 37,5%-kal csökkent az átrepülő gépek száma, miközben a Budapestre érkező és innen induló repülőjáratok is 34,1%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest. Március 17-én lépett hatályba az a kormányrendelet, amely külföldi állampolgárok részére megtiltotta a hazánkba való belépést. Ennek alapján várható, hogy a lényeges forgalom csökkenés az áprilisi statisztikában fog megjelenni.

A cikk linkje: https://www.unwto.org/news/covid-19-response-travel-restrictions?fbclid=IwAR108zDulz2HDwI9GS3Y8u07ZFQNP84WHCQKsIy8Bx1aGZkecD6UMJzD9Eo

A kép forrása: NBC NEWS/MIKE KELLEY

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre