Categories
Hírek

Egy tüsszentésre az összeomlástól? Közgazdasági ötletverseny.

November 17-én álltak online rajthoz a közgazdász ötletverseny indulói. Minden felsőoktatási hallgató nevezhetett, aki kellő ambícióval rendelkezik a koronavírus válság okozta gazdasági kihívások leküzdését és a talpraállás leghatékonyabb megvalósítását illetően.

A 8 órás időkeret alatt a BA hallgatóknak a megadott témákból egyet, míg az MA hallgatóknak kettőt kellett kidolgoznia, ez a különbségtétel természetesen a díjazás tekintetében is megnyilvánult.

Minden pályamű határidőre célba ért, és mindegyik megfelelt a zsűri alapvető szakmai elvárásainak. A dobogós helyezettek megválasztásakor azonban a tartalom mellett a külalak is elbírálásra került.

A beérkezett pályaművek között a Magyarországgal kapcsolatos hatásokat feldolgozó megoldások domináltak, ami arra enged következtetni, hogy a hallgatók aktív fogyasztói a hazai gazdaságpolitikai történéseknek, és innovatív megoldásaikkal részt kívánnak venni a döntéshozatalban. Ez a konklúzió különösen jól szolgálja az Oeconomus azon a célkitűzését, mely a fiatal tehetségek szakmai támogatására irányul, hiszen a versennyel lehetőség nyílt a potenicális közgazdásztanoncokkal való jövőbeni együttműködésre.

Az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kutatói munkájukkal a magyar gazdasági növekedés érdekében a gazdaságtudomány és más kapcsolódó tudományágak képviselőinek pártolását, képzését, továbbképzésük támogatását, az oktatás fejlesztését, és az ismeretterjesztést tűzték ki célul.

“Nagyon örülünk a beérkezett munkáknak és különösképpen a vizualizációknak. Tényleg nagyon jó infografikák születtek, mind tartalmi mind technikai szempontból, így a dobogós helyezetteknél szoros pontozás született!” – mondta Pásztor Szabolcs, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány vezető kutatója.

Megjelent írások

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Iratkozzon fel hírlevelünkre