Categories
Írások

Elnézést, de megint nőtt a gazdaság!

Nagyon kellemetlen helyzet alakult ki a legfrissebb GDP nyilvánosságra kerülésével, ugyanis ismét nőtt a magyar gazdaság. A 2019. évi második negyedéves, 4.9-es számot is sikerült túlteljesíteni és a magyar gazdaság a harmadik negyedévben 5%-os növekedést ért el. Tovább rontja a helyzetet, hogy ez a növekedési adat európai összehasonlításban is kimagaslónak számít. Ami Magyarországon 5%, az az EU esetében 1,4%, míg az eurozónában 1,1%.

„A magyar gazdaságnak sem a viszonylagos, vagyis az ország saját ligájában játszó államokhoz képesti teljesítménye, sem az ország egyedi mutatóival mérhető teljesítménye nem mondható jónak.”

Csaba László, 2019. november 4.

Forrás: https://qubit.hu/2019/11/04/csaba-laszlo-egeszen-biztosan-lehet-tudni-hogy-a-kovetkezo-valsag-nagyobb-lesz-mint-az-elozo-volt

„A második negyedévtől már szinte biztosan elkezdődik a lassulás, elsősorban az EU-transzferek növekedésgyorsító hatásának kifulladása, a látványosan gyors bérkiáramlás versenyképességi akadályai, illetve a kivitel bővítésének keresleti és kínálati akadályai következtében.”

GKI, Előrejelzés 2019-re.

Forrás: https://www.gki.hu/wp-content/uploads/2019/06/Sajt%C3%B3anyag-1906-1.pdf

Úgy tűnik, hogy a magyar gazdaságnak a viszonylagos, vagyis az ország saját ligájában játszó államokhoz képesti teljesítménye, és az ország egyedi mutatóival mérhető teljesítménye is jónak mondható, illetve a második negyedévtől már szinte biztosan nem kezdődött el a lassulás.

A magyar gazdaság ezúton szeretne elnézést kérni Csaba Lászlótól és a GKI teljes elemzői gárdájától!

 

Megjelent írások

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kapcsolódó elemzések

Iratkozzon fel hírlevelünkre