Categories
Megjelenések

Pásztor Szabolcs a KarcFM Regiszter műsorában elemezte a KSH gyorsjelentéseit 2021. január 7-én

Tavaly novemberben 45 ezerrel dolgoztak többen, mint egy hónappal korábban. Ha viszont az egy évvel korábbi, a 2019 – es novemberhez hasonlítjuk a 2020 -as novembert, akkor 26 ezerrel kevesebben dolgoztak mint egy éve. Az adatok alapján elmondható, hogy a munkaerőpiacot kevéssé viselte meg a Covid járvány második hulláma. A 15 – 64 évesek foglalkoztatási rátája a tavalyi harmadik negyedévben 70,2%- os volt, ugyanez az adat 2012-ben mindössze 55%-ot mutatott.

Csütörtökön déli fél egykor Pásztor Szabolcs az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány vezető kutatója elemzi a Központi Statisztikai Hivatal gyorsjelentéseit Kovács Anita gazdasági műsorában a Regiszterben.

Kutatási igazgató

Pásztor Szabolcs, habilitált egyetemi docens a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közgazdasági és Nemzetközi Gazdasági Tanszékén. Korábban dolgozott a Magyar Nemzeti Banknál és a Magyar Bankszövetség tanácsadójaként is. Az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítványhoz 2020-ban csatlakozott. Oktatott már többek között Ausztrália, Kína, Belgium, Csehorság, Olaszország, Oroszország, Törökország, a Dél-afrikai Köztársaság, Kenya és Etiópia egyetemein. Fő kutatási területe a gazdasági és pénzügyi átalakulás a fejlődő országokban.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kapcsolódó cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre