Az Európai Unió Oroszországgal szemben hozott szankciói 2014-től napjainkig

2014-ben Oroszország megtámadta Ukrajnát, majd annektálta a Krím félszigetet, valamint katonai ellenőrzése alá vonta az ország keleti megyéinek egy részét. Az Európai Unió a nyolc évvel ezelőtt kirobbant konfliktus óta folyamatosan szankciókkal sújtja Oroszországot annak tevékenysége miatt, mindazonáltal az elmúlt több mint fél év eseményei felgyorsították ezeket az intézkedéseket. Míg a korábbi években jellemzően személyi és gazdasági ágazatok ellen irányultak a szankciók, addig idén a nemzetközi pénzügyi rendszer orosz elérhetőségét, valamint szállítmányozási területeket is érintenek. Az alábbiakban a fontosabb intézkedéseket tekintjük át 2014-től egészen a nemrégiben elfogadott 8. szankciós csomagig.

 

👍Ha tetszett a poszt, kérjük, támogasson minket azzal, hogy kedveli vagy követi az Oeconomus oldalt. Naponta jövünk új tartalommal.

📲 Ez a korábbi írásunk is érdekelheti: Az ukrán vasérc-export változása és ennek következményei az európai piacon – Oeconomus

#Ukrajna #Oroszország #EurópaiUnió #szankció #gazdaság #tilalom #háború

Elemző | Megjelent írások

Szigethy-Ambrus Nikoletta, nemzetközi kapcsolatok elemző. Mestertanulmányait a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karán folytatta. Kutatásokat folytat az orosz-ukrán konfliktus, a külkereskedelmet érintő és gazdaságtörténeti témakörökben is. Jelenleg az ELTE BTK PhD hallgatója, kutatási területe a Magyarországra áramló külföldi tőke szerepe az ország iparosodásában a XIX-XX. század során.

Iratkozzon fel hírlevelünkre