Categories
OecoGlobus

Nagy volatilitást követően újra történelmi csúcson a Bitcoin árfolyama

🏆 2021. február 16-án újabb mérföldkőhöz ért a Bitcoin árfolyama, amikor először sikerült átlépnie az 50 ezer dolláros értéket. A meglehetősen volatilis múlt ellenére csak 2021-ben, már több mint 72 százalékos árfolyamemelkedést tudhat maga mögött a kriptodeviza. 2021 év elején már volt egy történelmi csúcsdöntés, akkor a 40 ezer dollárt lépte át az árfolyam. A Bitcoin számít a legértékesebb kriptodevizának a piaci értéke alapján, és kapitalizációja egyre közelebb van a lélektani 1 000 milliárd dolláros szinthez. Jelenleg 53 ezer dollár felett tartózkodik az árfolyam.

🪙 Az árfolyam szárnyalásához volt némi köze Elon Musk üzletembernek is. Nemrégiben a Tesla 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt Bitcoin-t. Ráadásul az elektromos autót gyártó vállalat tervei között szerepel, hogy a termékeinek értékesítése során elfogadja a kriptopénzt.  A Tesla mellett többek között a Mastercard és a PayPal is egyre nyitottabb az újfajta fizetőeszközre, amely további támogatást jelent a Bitcoin szárnyalásához. Továbbá a világ legnagyobb alapkezelője, a BlackRock is nyitott arra, hogy befektetési lehetőségként gondoljon a Bitcoin-ra.

📈 A Bitcoin értéke 2020 folyamán közel 300 százalékkal emelkedett. Ráadásul világszerte egyre nagyobb érdeklődés közepette a kriptodeviza egyre inkább elfogadottá válik. A Citibank szenior elemzőjének egy kiszivárgott elemzése alapján 2021 év végéig a Bitcoin elérheti a 318 ezer dolláros értéket, ami a jelenlegi árfolyam több mint hatszorosa. A szakértő a jelentésében a XXI. század aranyának is nevezte a kriptodevizát. A Bitcoin korlátozott mennyisége (maximum 21 millió darab), illetve az egyre széleskörűbb használata tovább repítheti az árfolyamot a későbbiekben.

👍 Ha tetszett a poszt, kérjük, támogasson minket azzal, hogy kedveli vagy követi az Oeconomus oldalt. Naponta jövünk új tartalommal.

📲 Ez a korábbi írásunk is érdekelheti:

http://www.oeconomus.hu/oecoglobus/soha-eddig-nem-latott-szintre-nott-a-bitcoin-arfolyama-a-koronavirus-alatt/

💾 További információ az árfolyamról: https://www.coindesk.com/first-mover-what-next-after-bitcoin-price-hits-50k

#Bitcoin #Kriptodeviza #Buborek #Mania #ElonMusk

Külső senior elemző | Megjelent írások

Nándor a Budapesti Corvinus Egyetemen diplomázott pénzügy mesterszakon. Több mint nyolc év munkatapasztalattal rendelkezik multinacionális vállalatoknál, főleg pénzügyi és stratégiai tanácsadási területeken. Mélyreható tapasztalattal rendelkezik iparági és stratégiai elemzések készítésében. Elemzéseiben főként a digitális transzformációra, pénzügyi és energetikai szektorra koncentrál.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Iratkozzon fel hírlevelünkre