Categories
OecoGlobus

A Bitcoin, mint hullámvasút újabb lejtmenete

💶 Miközben 2022. május végén az árfolyam 32 ezer dollár környékén állt, a június eleji 30 ezer dolláros szintről több mint harmadával csökkent a Bitcoin árfolyama június közepén. Ráadásul június 18-án 19 ezer dolláros szint alatt is járt az árfolyam.  2021 év végén még 50 ezer dollár környékén jegyezték a kriptovalutát, de a 2021 novemberében látott, történelmi 67 ezer dolláros érték töredékét éri most az eszköz. Jelenleg a legfontosabb kérdés az, hogy vajon ez lehet az utolsó lejtmenet a kriptodeviza életében, vagy lesz még visszapattanás?

💰 A CoinMarketCap adatai alapján a kriptodevizák piaci kapitalizációja 2022 január elején még elérte a kétezer milliárd dolláros értéket, amelyből az első helyen álló Bitcoin 40 százalékos részesedéssel rendelkezett. 2022 június közepén kevesebb mint 900 milliárd dolláros a kriptodevizák piaci értéke, amely több mint 50 százalékos csökkenést jelent kevesebb mint fél év leforgása alatt. Mindez továbbra is jól szemlélteti a kriptodevizákkal kapcsolatos kockázatokat.

📉 A Bitcoin története során már számtalan csúcsot, illetve mélypontot megjárt. 2011 június 1-jét követő egy hét alatt 10-ről 30 dollárra nőtt az értéke, amely ugyanazon év novemberére közel 2 dollárra redukálódott. 2013-ban már 1000 dollár felett alakult az árfolyam, majd pedig november végén, alig két hét leforgása alatt elveszítette értékének felét. Ráadásul 2015 január közepéig az árfolyam egészen 172 dollárig csökkent. A legnagyobb Bitcoin árfolyamcsökkenés 2017 decemberét követően kezdődött, amikor az árfolyam először közelítette meg a húszezer dolláros szintet. Abban az időben sok új kriptodeviza indult, amely megkérdőjelezte a Bitcoin szerepét, és 2018. december közepére az árfolyam egészen 3 164 dolláros mélypontig süllyedt. A Bitcoin mindezidáig újra és újra felemelkedett, ugyanakkor a múltbéli talpra állás nem garancia, hogy erre ezúttal is sor fog kerülni.

👍 Ha tetszett a poszt, kérjük, támogasson minket azzal, hogy kedveli vagy követi az Oeconomus oldalt. Naponta jövünk új tartalommal.

📲 Ez a korábbi írásunk is érdekelheti:

https://www.oeconomus.hu/oecoglobus/tovabbra-is-magyarorszagon-a-legalacsonyabb-a-tarsasagi-ado-az-europai-unioban/

https://www.oeconomus.hu/oecogram/emelkedik-az-adatforgalom-es-a-monitor-elott-toltott-ido-oecogram/

💾 Az ábra forrása itt található.

#Kripto #Bitcoin #Tozsde #Befektetes

Külső senior elemző

Nándor a Budapesti Corvinus Egyetemen diplomázott pénzügy mesterszakon. Több mint nyolc év munkatapasztalattal rendelkezik multinacionális vállalatoknál, főleg pénzügyi és stratégiai tanácsadási területeken. Mélyreható tapasztalattal rendelkezik iparági és stratégiai elemzések készítésében. Elemzéseiben főként a digitális transzformációra, pénzügyi és energetikai szektorokra koncentrál.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Iratkozzon fel hírlevelünkre